
Matcha Nalewka - Liqueur
W święta tańczymy chachę i pijemy likier matchę. Podrzucamy przepis:
Składniki:
•4 bambsowe łyżeczki @matcha.bros
•200 ml gorącej wody (temperatura nie powinna przekraczać 80 stopni)
•puszka mleka skondensowanego słodzonego
•sok z 1/2 limonki
•400 ml wódki
Przygotowanie:
1. Butelki wyparzamy wrzątkiem.
2. Matchę zalewamy gorącą wodą, mieszamy chasenem albo spieniaczem do kawy, aż uzyskamy zjeloną piankę. Studzimy.
3. Do misy wlewamy mleko skondensowane, dodajemy matchę i sok z limonki, dokładnie mieszamy.
4. Wlewamy wódkę i jeszcze raz mieszamy.
5. Likier przelewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu do 3 tygodni.
Jeśli wolisz napój bezalkoholowy, to spróbuj przepisu na filiżankę matcha latte :)