Coconut Matcha Bars
Składniki:
Spód:
- szklanka suszonych moreli
- szklanka wiórków kokosowych
- szklanka orzechów włoskich
- łyżka masła orzechowego
- szczypta soli
Wierzch:
- 1,5 szklanki orzechów nerkowca
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżeczki @matcha.bros
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Morele zalewamy wrzątkiem, po 10 minutach odsączamy. Łączymy z wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi, masłem orzechowym i szczyptą soli.
- Miksujemy i przekładamy do silikonowej keksówki.
- Orzechy nerkowca łączymy z mlekiem kokosowym, @matcha.bros, miodem i sokiem z cytryny. Miksujemy.
- Masę wykładamy łyżką na wierzch kokosowej warstwy. Dekorujemy kokosowymi chipsami.
- Keksówkę wkładamy na noc do lodówki lub na 2 godziny do zamrażalnika.
- Kroimy ostrym nożem w paseczki.