Matcha Bros
Matcha Mini Cheesecakes 0
Matcha Mini Cheesecakes

Mini Matcha Cheesecakes

Składniki:

Spód:

-300 g maślanych ciasteczek

-50 g wiórków kokosowych

-100 g topionego masła

Masa serowa:

-500 g śmietankowego twarogu

-2 jajka

-70 g mleka kokosowego

-70 g cukru

-3 łyżeczki @matcha.bros

-łyżka mąki ziemniaczanej

Wierzch:

-200 g mascarpone

-50 g topionej białej czekolady

-50 g mleka kokosowego

-łyżeczka @matcha.bros

-gałązka mięty

Matcha mini cheesecakes

Przygotowanie:

  1. Ciasteczka kruszymy (można mikserem) na piasek, dodajemy wiórki kokosowe i topione masło.
  2. Masą wykładamy małe foremki (u nas wyszły 3 średnie i 5 mniejszych). Wierzch wyrównujemy i wkładamy je do lodówki.
  3. Twaróg łączymy z jajkami, cukrem, marchą, mlekiem kokosowym i mąką ziemniaczaną, miksujemy na gładką masę.
  4. Twarogową zieloną masę wykładamy do foremek, wierzch wyrównujemy.
  5. Pieczemy przez 30 minut w 160 stopniach. Studzimy.
  6. W letnim mleku kokosowym roztapiamy kawałki białej czekolady, wsypujemy matchę, mieszamy. Ostudzoną masę łączymy z mascarpone i miętą, miksujemy. Wkładamy do lodówki na minimum 20 minut.
  7. Masą dekorujemy wierzch serniczków, możemy je dodatkowo ozdobić posiekaną białą czekoladą i listkami mięty.

Komentarze do wpisu (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl