Matcha Bros
Matcha Magnum Ice-Cream 0
Matcha Magnums

Przepis na Matchagnumy – Domowe Lody z Matcha i Pistacjami (4 sztuki)

Jeśli kochasz matcha i lody, to ten przepis na domowe Matchagnumy będzie dla Ciebie idealny! Kremowa konsystencja mleka kokosowego, zielona matcha i chrupiąca polewa z białej czekolady to połączenie, które zachwyci Twoje kubki smakowe. Poniżej znajdziesz prosty przepis na 4 pyszne lody na patyku.

Składniki:

Lody:

  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 2 łyżeczki proszku matcha (@matcha.bros)
  • 1 łyżka syropu klonowego

Polewa:

  • 300 g białej czekolady
  • 2 łyżeczki proszku matcha (@matcha.bros)
  • 30 g masła
  • 100 g obranych pistacji (posiekanych)

Matcha Magnum Ice Cream

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie lodów:
    W misce połącz mleko kokosowe, matcha i syrop klonowy. Miksuj całość, aż składniki dokładnie się połączą i masa będzie jednolita. Przelej mieszankę do silikonowych foremek na lody, włóż patyczki i wstaw do zamrażalnika na minimum 2-3 godziny, aż lody całkowicie stężeją.

  2. Przygotowanie polewy:
    W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z masłem. Gdy masa będzie gładka, dodaj proszek matcha i dokładnie wymieszaj, aby uzyskać piękny zielony kolor.

  3. Dekorowanie lodów:
    Wyjmij zamrożone lody z foremek. Zanurz lub obtocz je w przygotowanej polewie z matcha i białej czekolady. Szybko, zanim polewa zastygnie, posyp lody posiekanymi pistacjami, aby dodać im chrupkości i wyjątkowego smaku.

  4. Zamrażanie:
    Umieść lody ponownie w zamrażalniku na około 20 minut, aby polewa dobrze stężała.

I gotowe! Teraz możesz delektować się domowymi Matchagnumami – lodami pełnymi matcha, oblane białą czekoladą i chrupiącymi pistacjami. Idealne na upalne dni lub jako oryginalny deser po obiedzie.

Smacznego! 💚🍦

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Matcha Bros.® (@matcha.bros)

Komentarze do wpisu (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl