Matcha Granola Cups
Składniki:
Spód:
-banan
-150 g płatków owsianych
-2 łyżki masła orzechowego
-2 łyżeczki @matcha.bros
-2 łyżki nasion chia
-2 łyżki syropu klonowego
-łyżeczka oliwy (do spryskania formy)
Masa jasna:
-serek wiejski (200 g)
-łyżka masła orzechowego
-2 łyżki syropu klonowego
-łyżka soku z limonki
Masa zielona:
-1/3 białej masy
-100 g serka wiejskiego
-2 łyżeczki @matcha.bros
-łyżka syropu klonowego
-łyżka soku z limonki
Dekoracja:
-truskawki
Przygotowanie:
1. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy matchę, mieszamy z masłem orzechowym. Wsypujemy płatki owsiane, nasiona chia, syrop klonowy. Mieszamy.
2. Foremki do muffinów skrapiamy oliwą i przekładamy do nich masę tworząc z płatków „koszyczki”.
3. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Studzimy na kuchennej kratce.
4. Serek wiejski miksujemy z masłem orzechowym, syropem klonowym, sokiem z limonki. 1/3 masy odstawimy, resztą wypełniamy Granola Cups.
5. Do pozostałem masy dodajemy 100 g serka wiejskiego, matchę, syrop klonowy, sok z limonki. Miksujemy.
6. Dekorujemy babeczki zieloną masą i truskawkami.