Matcha Tiramisu - Matchamisu
Matcha Tiramisu

Włoski deser z nasączonych biszkoptów i mascarpone - Tiramisu, coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Ale czy słyszeliście o Matchamisu? To fuzja Włosko - Japońska, połączenie włoskiego temperamentu z japońską tradycją, czyli zieloną herbatą matcha. Gwarantowany efekt WOW. Smacznego!

Składniki:
•2 jajka
•150 g cukru pudru
•250 g mascarpone
•2 bambusowe łyżeczki @matcha.bros
•6 podłużnych biszkoptów
•200 ml wody o temperaturze 80 stopni
•4 bambusowe łyżeczki @matcha.bros

Przygotowanie:

1. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy powoli mascarpone oraz matchę i dalej miksujemy masę. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do zielonej masy i delikatnie mieszamy.
2. Zaparzamy matchę, moczymy w niej biszkopty.
3. Przełamujemy biszkopty na pół i układamy je ciasno w szklance. Oprószamy matchą.
4. Na biszkopty wykładamy zieloną masę mascarpone. Znów wykładamy namoczone w biszkopty, posypujemy je matchą i wykładamy masę.
5. Gotowe matchamisu z wierzchu posypujemy matchą i dekorujemy suszonymi płatkami róży lub posiekanymi pistacjami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl